Ministrat europianë të Financave arritën sot marrëveshjen për një përgjigje të përbashkët ekonomike ndaj koronavirusit të ri, sipas burimeve zyrtare

Marrëveshja u arritën pas gjetjes së terrenit të përbashkët me Hollandën, e cila bllokon bisedimet që nga e marta.

“Takimi përfundoi me duartrokitjet e ministrave”, njoftoi në Twitter zëdhënësi i presidentit të Eurogroup.

Marrëveshja përfshin 500 miliardë euro menjëherë në dispozicion dhe një fond stimulimi në vazhdim./ /ATSH-AFP/-