Destinacione Turistike Ekonomi Lajme

COVID-19, NJË TËRMET I DYTË PËR INDUSTRINË E TURIZMIT

Pandemia globale e koronavirusit që ka sjellë kufizime të mëdha në transportin ndërkombëtar dhe udhëtimet brenda vendit, pritet të ketë një efekt negativ për industrinë e turizmit në Shqipëri, e cila nuk e kishte marrë akoma veten nga dëmet e shkaktuara nga tërmeti shkatërrimtar i 26 nëntorit. Përballja e Shqipërisë dhe e vendeve të tjera […]

Destinacione Turistike

Sarandë Syri i Kaltër, tani me një Plan Menaxhimi

Sarandë/ Syri i Kaltër, një nga pasuritë më të vizituara, tani me një plan menaxhimi Tiranë, 2 mars /ATSH/ Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura në Qarkun Vlorë, në drejtimin e kryetarit Flamur Mamaj, njëherësh edhe prefekt i këtij Qarku, miratoi në mbledhjen e fundit që u zhvillua Sarandë, Planin e Menaxhimit për Zonën […]

Destinacione Turistike

Ksamil eshte Destinacioni i Preferuar

Ksamili është një fshat i vogël rreth 18 km në Jug të Sarandës, shumë i famshëm për bukurinë mahnitëse natyrore. Një nga gjërat më të mira që mund të bëni në Ksamil është të shijoni plazhet e mrekullueshëm të ishujve të Ksamilit, me rërë të bardhë dhe ujë të pastër kristalor. Me një klimë të […]

Destinacione Turistike

Butrinti

  Një vizitë në qytetin antik të Butrintit është një nga destinacionet më fantastike në Shqipëri. Do të shijoni një eksperiencë ku shkrihen bashkë historia antike, peisazhe piktoreske, monumente të mrekullueshme, kulturë unike dhe thesare antike. I pozicionuar 18 km në jug të Sarandës, Butrinti është cilësuar zyrtarisht si një vend i trashëgimisë botërore të […]

Destinacione Turistike

Manastiri i 40 Shenjtorëve

  I vendosur 4km në Lindje të Sarandës, ky vend është i lidhur ngushtësisht me emrin e qytetit të Sarandës (Saranda do të thotë “40” në gjuhën Greke). Ky është një vend me histori unike, i vetmi monument i këtij lloji gjysmë i ruajtur në Shqipëri dhe Ballkan. Manastiri i 40 Shenjtorëve u ndërtua në […]

Destinacione Turistike

Manastiri i Shën Nikollës

  Manastiri i Shën Nikollës është një monument kulturor i Shqipërisë, i ndërtuar në shekullin 12-13. I pozicionuar në Mesopotam, në një kodër midis 2 degëve të lumit Bistricë, ky manastir është një kishë e madhe dhe unike. Blloqet e mëdha të bardha në bazamentin e strukturës së Kishës i përkasin periudhës Para Kristiane. Në […]

Destinacione Turistike

Fshati dhe plazhi i Lukovës

Radio Saranda: I pozicionuar rreth 18 km nga Saranda, Lukova është  një fshat i bukur bregdetar me arkitekturë tradicionale, shtigje të vogla me kalldrëm, plazhe të mahnitshme, ujë i kristaltë dhe perëndime dielli spektakolare. Uji kristal i pastër i kombinuar me hapësirat e gjelbërta e bëjnë Lukovën një nga vendet më të bukura të Shqipërisë. […]

Destinacione Turistike Opinion

Political changes in 2018

California Democrat Maxine Waters, the first woman and first African-American to chair the House Financial Services Committee, is planning to use her new power to push for more women and minorities in the top ranks of corporate America. Some firms are panicking at the prospect of new public scrutiny, according to lobbyists, who say that […]