DELVINË, 05/08/2019-RADIO SR// Është konstituuar sot(e hënë) në Delvinë këshilli i ri bashkiak i dalë nga zgjedhjet lokale të 30 qershorit. Në këtë mbledhje solemne përvec dhjetra qytetarëve delvinjotë kane qenë të pranishëm edhe prefekti i Qarkut Vlorë Flamur Mamaj si dhe deputetët Alket Hyseni dhe Andrea Marto. Ceremonia e konstituimit nisi me himnin kombetar.Sipas ligjit këshilltari më i vjetër,Gazmend Rugji drejtoi procedurat deri ne zgjdhjen e kryetarit të Këshillit Bashkiak/Prefenti i Qarkti I qarkut Vlorë, Mamaj dhe deputeti Hyseni uruan kryetaren e re të Bashkisë znj. Majlinda Qilimi dhe anetarët e Këshillit Bashkiak.
Me votimin e fshehtë për postin e kryetarit të Këshillit Bashkiak të Delvinës u zgjodh Izet Sina ndërsa zv.kryetare Florenca Ruci. Një moment i rëndësishëm në konsituim, ishte edhe marrja e detyrës së bashku shiritin kuq e zi nga kryetarja e bashkiise Majlinda Qilimi. Por sipas praktikës në këtë ceremoni shiriti kuq e zi, I titullarit nuk iu dorëzua zonjës Qilimi nga pararendësi I saj ish kryetari i Bashsksie Rigels Balili.
Zonja Qilimi shprehu mirënjohjen për qytetarët të cilët i besuan asaj votën më 30 qershor. ///