Një vizitë në qytetin antik të Butrintit është një nga destinacionet më fantastike në Shqipëri. Do të shijoni një eksperiencë ku shkrihen bashkë historia antike, peisazhe piktoreske, monumente të mrekullueshme, kulturë unike dhe thesare antike. I pozicionuar 18 km në jug të Sarandës, Butrinti është cilësuar zyrtarisht si një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Gjërat më interesante që mund të shikohen në Butrint: amfiteatri Grek, pagëzimi, katedralja, porta e luanit dhe muzeu (me shumë fakte interesante).