Radio Saranda: I pozicionuar rreth 18 km nga Saranda, Lukova është  një fshat i bukur bregdetar me arkitekturë tradicionale, shtigje të vogla me kalldrëm, plazhe të mahnitshme, ujë i kristaltë dhe perëndime dielli spektakolare. Uji kristal i pastër i kombinuar me hapësirat e gjelbërta e bëjnë Lukovën një nga vendet më të bukura të Shqipërisë. Kodrat e Lukovës janë plot me pemë ulliri dhe agrume. Në Lukovë mund të vizitohen:  Kështjella e Lukovës, Kisha “Shën e Premte”, Shtëpitë Tradicionale etj…


U