//SARANDE, 13  Mars/Radio Saranda// Gjyqtarja e Sarandës, Nevrie Duka u shkarkua një ditë më parë  nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.  Sikurse informon portali investigativ kombetar REPORTER AL;( publikimi i BIRN Albania për lajme, investigime, analiza, video, foto dhe reportazhe);.gjyqtarja  u përball me një raport negativ të pasurisë në seancën dëgjimore dhe u shkarkua brenda ditës nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, ndërsa subjekti këmbënguli në fund të seancës që të merrte përgjigje se pse nuk i ishte njoftuar rezultati i hetimit në dy kriteret e tjera, veç atij të pasurisë.. Por vëzhguesi ndërkombëtar Theo Jacobs e mbylli seancën duke i thënë Dukës: “??̈?? ? ???? ????? ??̈ ???̈ ?????, ?̈????̈ ????̈ ??̈ ??? ??̈????? ??̈ ?????̈”.
Gjyqtarja Duka është e dyta gjyqtare nga gjykata e faktit në Sarandë e cila largohet nga sistemi i drejtësisë.

Vetëm pak kohë më parë, një tjetër gjyqtare   e kësaj gjykate kishte kërkuar dorëheqjen, ende pa kaluar në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.///R-SR////