SARANDE RADIO, 19/07/2019-Radio SR// Këshilli i Lartë i Prokurorisë prezantoi te premten Lorenc Merkurin si drejtues i prokurorise te rrethit gjyqesor SR./.Per te bere prezantimni e titullarit te ri te organit te akuzes, KLP kishte ngarkuiara anetaren, Nurihan Seiti .Ne prezantimin e z.Merkuri ishin te pranishem punonjes te prokurorise dhe administrates se ketij institucioni ne Sarande, njerez te medias, etj,. Pasi foli per rolin e KLP ne kete periudhe te rendesishem te zbatimit te reformes ne drejtesi, znj.Seiti vleresoi figuren e z.Merkuri duke theksuar se “Kam nderin qe me votat unanime te KLP te prezantoj prokurorin Lorenc merkuri si drejtues te kesaj Prokurorie.Ne i bejme prezantimet jo vetem te njihen nga trupa e prokurorise dhe administrata por i bejme prezantimet per t’u dhene drejtuesve figuren qe meritojne” .Duke vleresuar personalitetin e z.Merkuri, znj.Seti u shpreh se “Percese fjaleve shume te mira qe i thane ne Keshill (KLP),kemi besimin se edhe ne kete periudhe te veshtire nen trusnine e vetingut Lorenci do ta kaloje me dinjitet te vecante”.
Nga ana e tij zoti Merkuri pasi falenderoi KLP per besimin, shprehu dindjen se ne perballimin e detyrave te ketij institucioni do te punoje ne cdo hap se bashku me koleget dhe trupen e prokurorise .
Pej disa muajsh ne krye te instituciontit e akuzes ne SR ka sherbyer z,.Sali Hasa. Hasa zevendesoi ne kete detyre si i komanduar titullarin e meparshem Edison Ademi i cili nuk u kualifikua ne detyre nga procesi i vetingut .
Lorenc Mërkuri ka punuar më parë si jurist në drejtorinë juridike të bakës së kursimeve në Sarandë ( 2001-2003). Për një periudhë (2003-2012 ) punoi në prokurorinë e Gjirokastrës;. Në përiudhën 2012-2013 ,prokuror në Gjirokastër dhe prej dhjetorit të vitit 2013 e në vazhdim, ka punuara në prokurorinë e rrethit gjyqësor Sarandë.
Në fushën e kualifikimeve Mërkruri pas masterit në shkencat penale (UT), për një kohë ka qenë pjesë e taskforcës për “Luftën ndaj krimit dhe korrupsionit “. Ka kryer trajnime të ndryshme në shkollën e Magjistraturës./// (FOTOT-Radio SR)