Ksamili është një fshat i vogël rreth 18 km në Jug të Sarandës, shumë i famshëm për bukurinë mahnitëse natyrore. Një nga gjërat më të mira që mund të bëni në Ksamil është të shijoni plazhet e mrekullueshëm të ishujve të Ksamilit, me rërë të bardhë dhe ujë të pastër kristalor. Me një klimë të këndshme, pamje mahnitëse të detit, plot me bimë dhe zogj, udhëtimi juaj do të jetë thjesht i paharrueshëm. Mund të shijoni ushqim të freskët dhe cilësor në restorantet shumë afër plazhit.