Nga 1 Prilli deri më 31 Tetor, dogana e Qafë Botës, ashtu si dogana në Portin e Sarandës, do të funksionojnë 24 orë pa ndërprerje.
Kjo marrëveshje u arrit pas disa negociatave me autoritetet doganore greke gjate muajve te fundit. –çka pohohet edhe ne nje status ne fb te deputetit Alket Hyseni.

Prej kohesh, PKK Q.Bote ka qene nje pengese per qarkullimin e njerezve dhe mallrave pergjate 24 oreve .Ne kushtet e orareve te kufizuara per te kaluar/ ne territoret greke e shqiptare  qindra qytetare dhe subjekte I drejtoheshin PKK Kakavije.  Rezultat i mesiperm eshte me sa duket edhe perjekje e perseritur e negociatave  te bashkive  nderkufitare Finiq, Sarande e Konispol .

Lidhur me kete fakt.deputeti Alket Hyseni pohon se “Së bashku me Kristaq Kico, Adrian Gurma dhe Shuaip Beqiri, kryetarët e bashkive kufitare, negociuam me autoritetet doganore greke dhe shqiptare, për të arritur hapjen edhe natën të doganës, duke lehtësuar lëvizjen e lire pa kufizim kohor”. //R.SR//