Natyra është plot me gjëra madhështore nga vargjet malore të mrekullueshme, në pamje piktoreske të thella të detit e deri te skajet mahnitëse të natës. Por, përballë tij, asnjë prej tyre nuk e krahason me madhështinë e kalit që është konsideruar ndër më të bukurit në botë.

Njihuni me Frederikun e Madh, një kalë madhështor Friesian nga Ozarkët në Sh.B.A-në qendrore, i konsideruar nga shumë studiues si më i pashmi në botë. Me emrin si të monarkut historik të Prusit të shekullit të 18-të, Frederik ka fituar zemrat e shumë njerëzve me lëkurën e tij të mrekullueshme dhe kaçurrelat e zezë. Për më tepër ju ftojmë të ndiqni një galeri të disa nga fotove më të veçanta të Frederik.