04.05.2020 – 15:31

Duke çmuar si një masë shumë të rëndësishme dhe botërisht të ndjeshme, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka përgatitur një informacion ndërgjegjësues në lidhje me rekomandimet për ndalimin e grumbullimeve për të kufizuar përhapjen e COVID19.

Posteri ndërgjegjësues i OBSH i cili përfshin edhe rekomandimin për ndalimin e grumbullimeve në objektet e kultit, është publikuar edhe në Shqipëri, siç është publikuar në çdo vend anëtar të OBSH.

Posteri ndërgjegjësues tregon rëndësinë e distancimit social (me përkufizim i quajtur gjithashtu edhe “distancim fizik”), me qëllimin e vetëm, mbrojtjen e shëndetit të besimtarëve e në objektet e kultit.///